goldenreed1.jpg

Proiecte

 

FIT KID-proiect


„Protejam natura pentru viață”

VIZUALIZARE DOCUMENT COMPLET

 

 

Elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu

 

Câştigători în cadrul proiectului educativ „Colţul micului pieton

Vineri, 30 mai 2014, în sala festivă a Inspectoratului Şcolar Județean Bihor a avut loc premierea elevilor câştigători a celei de-a doua ediţii a concursului educaţional preventiv „Colţul micului pieton", organizată de către Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (A.R.P.E.R.) în parteneriat cu Centrul Lingvistic Eurolingva.

 

Cea de-a doua ediţie a fost demarată, la nivel local, în 17 ianuarie 2014, în parteneriat cu Poliţia  Beiuş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
 
Activităţile preventive au fost desfăşurate în cadrul Şcolii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu" din Beiuş. Elevii din clasele primare au putut să-și exprime, prin intermediul desenelor, cunoștințele în ceea ce privește importanţa regulilor de circulaţie.
 
Juriul a premiat cele mai reuşite desene. Locul I l-a obținut Pavel Georgiana din clasa I B, locul II - Tomşe Sara din clasa a IV-a C, iar locul III - Hora David din clasa I A.
 
Copiii câştigători au primit premii constând în manuale de pregătire pentru examenele Cambridge de limba engleză. Astfel, ocupanţii locului I au primit „YLE" (Young Learners English) - examen gratuit şi manuale de pregătire. Acestea sunt teste Cambridge pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani, care testează nivelul de cunoştinţe pe trei nivele: Starters, Movers şi Flyers. Testele reprezintă un prim contact cu un examen internaţional.
 
Premianţii locului II au primit, în funcţie de pregătirea şi cunoştinţele pe care le au elevii, Young Learners English - examen de limbă gratuit. Premianţii III s-au ales cu manual de pregătire Young Learners English.Activităţi în cadrul proiectului „VIAŢA

 

Pentru un stil de viaţă sănătos

La Şcoala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" Beiuş, elevii au adoptat un stil de viaţă benefic pentru creşterea și dezvoltarea lor armonioasă.

 

Activităţile în cadrul proiectului „VIAŢA" derulat în şcoala noastră, s-au desfăşurat pe parcursul semestrului al II-lea al acestui an şcolar, în baza Acordului de parteneriat semnat între reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi ai Şcolii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu" Beiuş, proiect iniţiat de Direcţia de Sănătate Publică Bihor în cadrul Programului Naţional de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate - Subprogramul de promovare   a unui stil de viaţă sănătos.
 
Au fost dornice să-şi ajute elevii în a adopta un stil de viaţă sănătos nouă cadre didactice: prof. Bonchiş Marcela, Licuriceanu Claudia, Bodin Corina (care este și coordonatorul proiectului la nivelul şcolii), prof. Bărcaş Laura, Ile Catiţa, Kovacs Catrina, Monea Manuela, Krammer Terezia şi Halasz Monika. 179 de elevi din învăţământul primar au beneficiat direct de activităţile diverse incluse în proiect.
 
Proiectul a urmărit formarea deprinderilor de alimentaţie sănătoasă a elevilor, concomitent cu implicarea activă a părinţilor pentru consolidarea comportamentelor sănătoase.
 
S-au organizat activităţi care au vizat diferite tipuri de comportamente sănătoase cum ar fi: servirea zilnică a micului dejun şi creşterea consumului de fructe şi legume.
 
La activităţile din cadrul comportamentului Servirea zilnică a micului dejun, s-au urmărit obiectivele: reducerea consumului de alimente nesănătoase în rândul şcolarilor, promovarea unor comportamente alimentare sănătoase, adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor şi conştientizarea părinţilor despre efectele alimentaţiei asupra randamentului şcolar al elevilor.
 
În ceea ce priveşte comportamentul Creşterea consumului de fructe şi legume, s-au urmărit obiectivele: cunoaşterea şi înţelegerea beneficiilor consumului de fructe şi legume, a riscurilor lipsei consumului acestora şi formarea unei atitudini pozitive faţă de acest comportament.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, am primit sprijin şi din partea părinţilor pentru a procura materialele necesare. După prima întâlnire informativă cu părinţii, la care le-am prezentat argumentele pro privind consumul de legume şi fructe şi servirea zilnică a micului dejun, aceştia au conştientizat riscul la care îşi expun copiii atunci când le oferă alte produse în locul fructelor şi legumelor, respectiv a unui mic dejun sănătos. Printr-un efort minim, am reușit să îi determinăm şi să îi încurajăm pe copii să consume cât mai multe legume şi fructe.
 
Ca şi rezultat al activităţilor derulate în cadrul proiectului, elevii şcolii noastre au învăţat că sănătatea şi echilibrul fiecăruia dintre noi se află în corelaţie directă cu hrana pe care o consumăm. Pe parcursul activităţilor, elevii au dat dovadă de seriozitate şi interes faţă de un stil de viaţă sănătos, înţelegând importanţa fructelor şi legumelor, modul în care acestea sunt consumate şi beneficiile pe care acestea le au în viaţa de zi cu zi. Activităţile preferate ale copiilor, în care au pus multă ambiţie şi pasiune, au fost activităţile practice. În cadrul acestora au reuşit să prepare singuri, urmând indicaţiile cadrelor didactice, salată de fructe, salată de legume şi micul dejun. Cele mai multe activităţi s-au desfăşurat pe grupe, urmărindu-se cultivarea creativităţii şi a spiritului de echipă.
 
La sfârşitul activităţilor, elevii au fost apreciaţi şi motivaţi în a consuma cât mai multe fructe şi legume, în a adopta un stil de viaţă benefic pentru creşterea şi dezvoltarea lor armonioasă.
 
Considerăm ca binevenit  proiectul „Viaţa", cu atât mai  mult  cu cât el vine în sprijinul elevilor noştri, conştientizându-i de importanţa consumului zilnic de  fructe şi legume proaspete, care transformă organismul într-o  fortăreaţă împotriva diverselor boli.
Site Realizat de Publistart Beius